Ravintolat ovat ihana ja rentouttava kokemus jo itsessään – hauskaa seuraa ja hyvää ruokaa, kukapa voisikaan sanoa niille ei! Mutta ravintoloita on markkinoilla kymmeniä, satoja ja jopa tuhansia.

Miten erottua joukosta? On toki helppo sanoa, että hyvällä ruoalla tai erityisen mahtavalla asiakaspalvelulla. Tämä kuitenkin harvoin riittää, sillä ihmiset täytyy ensin jotenkin saada houkutelluksi ravintolaan. Siinä pitää siis olla jokin koukku. Olisiko se vaikkapa jokin hauska teema? Jos haaveilet oman ravintolan avaamisesta, ensi töiksesi saatat joutua tekemään hieman salapoliisin hommia. Kysele ystäviltäsi, tutuiltasi ja läheisiltäsi, millaiseen ravintolaan he menisivät ja millainen paikka kaupungilta heidän mielestään puuttuu. Tutkaile myös itse kaupungin ravintolavalikoimaa sillä silmällä. Onko siinä jokin selkeä markkinarako, jolle olisi varmasti kysyntää.

Jos sinulta on ideat vähissä etkä edes tiedä, mitä olet etsimässä, me tulemme apuun. Tässä artikkelissa olemme luetelleet erilaisia ravintolateemoja ja antaneet muutamia vinkkejä, kuinka toteuttaa ne.

Ulkomaisia makuelämyksiä

Yksi selkeimmistä teemoista ravintolalle on tietenkin jonkin tietyn maan makuelämykset. Pidit sitten kiinalaisesta, japanilaisesta, kenialaisesta, nepalilaisesta, venäläisestä, ranskalaisesta, intialaisesta, italialaisesta tai skandinavialaisesta keittiöstä, on kaupungissasi varma suuri joukko muita, jotka jakavat rakkautesi kyseiseen ruokaan.

Mikäli tällaista ravintolaa ei vielä kyliltä löydy, kannattaa sellainen laittaa tulille mahdollisimman nopeasti. Helppo tapa löytää inspiraatiota ruokalistalle on tietenkin tehdä reissu kyseiseen maahan ja tutustua paikalliseen keittiöön paikallisten opastamana. Saat taatusti arvokasta tietoa, jota et muualta olisi voinut kuvitellakaan löytäväsi. Samaiselta reissulta voit saada inspiraatiota myös ravintolasi sisustukseen. Kaiken komeuden näkeminen livenä erottuu huomattavasti kuvien katselusta, ja huomaat sellaisiakin yksityiskohtia, joita et välttämättä ennen olisi pokannut. Ravintolastasi tulee mahtava!

Eläimellistä menoa

Nykyisin yleistyneistä ravintolatyypeistä yhdentyyppiset ravintolat vetävät vierailijoita ylitse muiden: eläinravintolat! Oli kyseessä sitten kissaravintola tai pupukahvila, suosio on taattu ja vierailijoita saapuu paikan päälle varta vasten kauempaakin. Suomi on siitä onnellisessa asemassa, että tämän sorttisia kahviloita ja ravintoloita ei ole vielä montaakaan. Siksi sellaisen perustaminen jo itsessään on melko varma suosion tae. Lisäksi eläinkahvila jättää ruokalistan ja sisustusvalinnat pitkälti melko vapaiksi ja sinun päätettäviksesi – niin kauan kuin ne palvelevat myös eläimiä! Eläinkahvilassa tai -ravintolassa eläimet näet ovat vapaana ruokalan tiloissa kaikkina aikoina asiakkaiden paijattavina. Tällainen on kovasti ihmisten mieleen, mutta yksi asia kannattaa muistaa – koska kyseessä ovat elävät eläimet, tarkoittaa tämä myös sinulle kahvilan pitäjänä extrahommaa. Sinun tulee hankkia, hoitaa ja ylläpitää eläimet myös loma-aikoinasi ja pitää niiden hyvinvoinnista aina huoli. Plussapuolena saat tietenkin myös itse paijailla niitä!

Merenalaista tunnelmaa

Yksi suosittu, joskin harvinaisempi ja Suomessa hyvin vähän käytetty ravintolatyyppi ovat merellistä ruokaa tarjoilevat fish tank-tyyliset ravintolat. Tällaisissa ravintoloissa merenalainen sisustus on avainsana, ja suurimman portin tähän tarjoavat valtavat, koko seinät peittävät akvaariot, joiden ansiosta asiakas tuntee oikeasti olevansa meren alla! Merellistä teemaa voi lisätä esimerkiksi koristeluilla, asiakaspalvelijoiden pukeutumisella sekä merellisellä ruokalistalla. Tällainen ravintola on taatusti sellainen, jollaista kaupungissasi ei vielä ole ja sellainen, joka vetää väkeä paikalle kauempaakin, sillä näin hienoa kokemusta ei kukaan haluaisi missata. Ravintolakäynti on kuin raikastava pulahdus mereen!

Rock on!

Mieti, millaista olisikaan tunnelma ravintolassa, jossa oleminen on yhtä rokkaavaa kuin hyvät talletusbonukset https://unibetbonus.com/fi/unibet-telletusbonus! Jokainen ulkomailla joskus rokkikahvilassa vieraillut tietää, että vastaavaa tunnelmaa saa hakemalla hakea. Rock-henkinen sisustus, aidot rokkitähtien kitarat, nimmarit ja bändipaidat seinillä sekä tietenkin yhtä rokkaava henkilökunta… Täydellistä! Ja mikä parasta, tällaiselle ravintolalle on Suomessa todellakin markkinarako, jota kukaan Suomen vannoutuneesta rokkikansasta ei ole vielä keksinyt täyttää. Mikset siis ryhtyisi tuumasta toimeen, ja perustaisi paikkakunnallesi Suomen ensimmäistä rokkikahvilaa?

Instagramin täydellisyys

Tiedätkö ne tyypit, jotka postailevat sivuilleen vain täydellisyyksiin saakka hiottuja, upeita ruokakuvia? Haluatko kuulla salaisuuden? He ovat valmiita matkustamaan vaikka maailman ääriin napatakseen otoksen insta-perfect annoksesta, ja nykyisin maailmalla on havaittu tässä kohtaa selkeä markkinarako. Sinne tänne onkin alkanut ilmestymään ravintoloita, jotka muistavat instagram-ruokabloggereita ja tarjoavat varta vasten täydellisyyksiin hiottuja annoksia, joista ei kerta kaikkiaan saa epäimartelevaä kuvia. Ja mikä onkaan hyvä uutinen? Tällaisia ei vielä Suomesta löydy! Jos siis olet vannoutunut perfektionisti josta löytyy myös ripaus kulinaristisuutta, markkinarakosi on löytynyt! Pistä vireille ravintolaprojekti, joka takuuvarmasti vetää julkisuuden henkilöitä ympäri maailman, ja menestyksesi on taattu. Avaimet ovat suoraan käsissäsi – sinun ei tarvitse tehdä enää muuta kuin avata niillä ovi omaan menestykseesi maailman täydellisimmän ravintolan iloisena omistajana!