Kun ollaan aloittamassa uutta yritystä, on yksi ensimmäisistä kysymyksistä tietenkin se, mihin se rakennetaan. Toimitilojen löytäminen ei todellakaan ole yhtä helppoa kuin miltä kuulostaa, ja asiaa pohtiessa tuleekin pitää mielessä yhtä sun toista. Pitää miettiä, minkä tyyppinen ravintola on kyseessä ja millaiselle kohderyhmälle se on tarkoitettu. Esimerkiksi vanhuksille tarkoitettu lounaspaikka on sijainniltaan varmasti täysin eri kuin nuorten suosima koko kaupungin tyylikkäin kuppila. Lisäksi täytyy toki miettiä ympäristöä ja lähialueilla olevia kilpailijoita – kannattaako kiinalaisen ravintolan perustaminen toisen vastaavan viereen, vai saako sillä vain aikaan hyvin tulehtuneet välit toisen ravintolan omistajaan ja hyvin suurta kilpailua?

Yksi pohtimisen arvoinen asia on tietenkin myös rahallinen puoli – vaikka kuppila suuren kaupungin keskustassa saattaa kuulostaa super trendikkäältä, kuukausittain maksettavaksi tuleva vuokralasku tai liiketilan hintalappu saattaa näyttäytyä maksajalle hieman vähemmän trendikkäänä. Kaikki nämä seikat mielessä pitäen olisi kuitenkin löydettävä juuri se täydellinen paikka. Mistä sitten? Tässä artikkelissa on vinkkejä siihen, mistä löydät juuri omiin tarpeisiisi sopivat täydelliset liiketilat.

Kotiruokalounaspaikka hoivakodin yhteydessä tai lähistöllä on varma bisnes

Vanhempi sukupolvi arvostaa itse tehtyä ruokaa, se on varma. Siispä kunnon kotiruokaa tarjoavalle lounaspaikalle on varmasti kysyntää vanhusten hoitokodin yhteydessä tai välittömässä läheisyydessä. Eläkeläisillä on usein mahdollisuus käydä syömässä vaikka päivittäin, joten tällaisen ruokapaikan menestyminen on suhteellisen varmalla pohjalla. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tarjota maailman parasta asiakaspalvelua ja pitää huoli siitä, että ruoka on maittavaa. Kaiken muun hoitaa hyvä ja otollinen sijainti, sillä eläkeläisillä ei ole mahdollisuutta kulkea pitkiä matkoja. Muut tällaisia palveluita kaipaavat, kuten työikäiset ja lapsiperheet pystyvät usein halutessaan matkustamaan paikan päälle pidemmältäkin, joten asiakkaista ei ainakaan pitäisi olla pulaa.

Kaupungin trendikkäin kuppila sijaitsee keskustan kupeessa

Jos kohteena ovat nuoret sekä nuoret aikuiset ja tähtäimessä kaupungin trendikkäin kuppila, on selvää että sijainnin tulee olla niin lähellä keskustaa kuin vain suinkin mahdollista. Keskusta on kaupungin menomesta, ja siellä ovat myös kaikki ihmiset. Bisnes taas pyörii siellä missä ihmiset ovat, joten tämän parempaa paikkaa kuppilalle ei olekaan. Ohikulkevat ihmiset saattavat pistäytyä kahville vaikka päivittäin, ja lounastauoilla paikka kihisee väsyneitä ja nälkäisiä toimistotyöntekijöitä keskustan yrityksistä. Kauppa käy takuulla!

Idyllinen lounaskuppila löytyy vanhasta ladosta maalla

Jos kaipaat jotakin erikoisempaa etkä ole niinkään innostunut kaupungin vilskeestä, on rauhallisempi sijainti maalla varmaan lähempänä sydäntäsi. Täällä kaikki raaka-aineet voidaan saada läheltä, ja tämä heijastuu varmasti myös ruoan makuun ja laatuun. Tällaiseen paikkaan ollaan valmiita tulemaan vähän kauempaakin, ja mikä parasta, hinnat ovat vain murto-osan siitä, mitä kaupungin keskustassa olevasta kohteesta joutuu pulittamaan. Kätevää, eikö?

Tyylikäs illallispaikka kannattaa sijoittaa kaupungin parhaiden kulttuurikohteiden läheisyyteen

Aikuisille suunnattu kalliimpi ja laadukkaampi ruokapaikka kannattaa sijoittaa taktisesti kaupungin kulttuurielämysten läheisyyteen, niin että treffejä tai tyttöjen iltaa teatterissa viettävät ihmiset voivat kätevästi siirtyä syömään suoraan näytösten jälkeen. Tällaisissa paikoissa lienee ihmisiä ympäri viikon ja vuorokauden, joten sijainti on varmasti otollinen. Paikallaan voisi olla myös jonkinnäköisen yhteistyödiilin tekeminen vaikkapa teatterin kanssa, sillä jo kymmenenkin prosentin alennukseen oikeuttava kuponki saa varmasti nälkäisen teatteriyleisön liikkeelle oikeaan suuntaan näytöksen jälkeen.

Pikaruokala pärjää parhaiten yökerhon läheisyydessä

Humalassa mikään ei maistu paremmalta kuin epäterveellinen pikaruoka. Toinen fakta on se, että humalassa ei myöskään pääse liikkumaan kovinkaan laajalla reviirillä. Juuri siksi pikaruokalaa tai vaikkapa kebab-ravintolaa perustavan kannattaa katsastaa lähialueen yökerhot ja baarit ja sijoittaa liiketilansa näiden välittömään lähteisyyteen. Tällöin voi olla varma, että perjantain ja lauantain väliset illat ovat täynnä vilskettä, eikä kassa ainakaan ammota tyhjyyttään. Oman ravintolan strateginen sijoittaminen on kaiken A ja O mitä tulee yrittämiseen, ja tällainen sijainti on sijaintien asteikoilla varsinainen sijaintien jätti potti!