Kuka tahansa lienee sitä mieltä, että ravintolassa syöminen on luksusherkkua. Oli kyseessä sitten kotiruokabuffet tai fine dining-pöytä, on ravintolan ruoassa ja tunnelmassa sitä jotain. Yksi ravintoloiden hyvistä puolista on tietenkin myös se, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Yksi tykkää mehevistä ja suurista steak housejen pihveistä, toinen nauttii vegaaniravintolan kasvispihveistä, yksi haluaa lounastaa pupukahvilassa ja jollekin ovat eniten mieleen kakkuravintolat. Monelle myös ajatus ikiomasta kahvilasta tai ravintolasta on houkutteleva. Kuinka hienoa olisikaan omistaa koko kaupungin paras ruokapaikka ja saada siitä vielä palkkaa! Jos tykkäät käydä ravintolassa tai olet joskus haaveillut oman ravintolan perustamisesta, tämä sivusto on kirjoitettu juuri sinulle. Täältä voit poimia parhaat neuvot niin ravintolaruokailuun, ruokahifistelyyn kuin ikioman ravintolankin avaamiseen. Ei muuta kuin lukemaan!

Ruoka on universaali viettelemys

Lienee selvää, että ruoka on tärkeä osa ihmisten elämää ympäri maailmaa – niin arjessa kuin kulttuurillisestikin. Ruoka on tärkeää ihan jokaiselle riippumatta siitä, missä päin asuu, minkä rotuinen ja värinen on ja mitä uskontokuntaa edustaa. Ruoka on elinehto, ja se kertoo että olemme ihmisiä.

Ihmiset ovat historian saatossa tehneet ruoasta lähes taiteen haaran. Erilaiset kulinaristiset elämykset ovat saaneet alkunsa ihmisen ruokakokeluista, ja monet näistä ovat jääneet elämään. Ruoka ja kulttuuri liittyvätkin täten vahvasti toisiinsa, ja ihmisille jää ruoasta yhteytymiä tiettyihin paikkoihin. Aina nauttiessaan pieniä, makeita macaronseja ihminen matkustaa mielessään Pariisin kadun varren kahviloihin, aito pannupizza parhailla täytteillä taas vie meidät Italialaisen mamman keittiöön. Borssikeitto nautiskeleva voi silmät sulkiessaan kuvitellä olevansa upeassa Pietarissa, ja naan-leipää murtaessaan Aasian maut ja tuoksut tulevat mieleen. Täten ruoan osuutta kulttuurillisesti ei voida väheksyä.

Ruoalla on eräs toinenkin piirre: sitä ei voi kopioida! Voit älypuhelimestasi katsella kuvia tai videoita Eiffel-tornista tai Vapaudenpatsaasta koska vaan, mutta aitoja macaronseja tai New Yorkin parhaita donitseja voit maistaa vain menemällä paikan päälle. Juuri siksi lomamatkoilla kannattaakin aina ottaa kaikki irti paikallisista kulinaristisista elämyksistä, eikä aina etsiä lähintä mäkkäriä halvan sapuskan toivossa.

Ravintolatyyppejä on laidasta laitaan

Jos vielä joitakin vuosia sitten ravintolat ja kahvilat noudattivat aina pääpiirteittäin samaa kaavaa, on nykyään tilanne aivan eri. Nykyään ravintoloita on laidasta laitaan: on ravintoloita niille, jotka haluavat elämyksiä ympäri maailmaa, niille jotka haluavat lautasen täyteen kotiruokaa, niille jotka haluavat pieniä elämyksellisiä annoksia, niille jotka haluavat pelkkiä jälkiruokia, niille jotka pitävät smothieista ja jopa niille, jotka haluavat ruoastaan mahdollisimman Instagram-täydellistä. Mitä tahansa haetkin, sopiva ravintola löytyy varmasti. Ja jos juuri sinun alueeltasi ei sellaista löydy, on se oiva markkinarako sinulle: mikset perustaisi aivan omaa ravintolaa!

Oman ravintolan omistaminen on tietenkin työlästä, mutta sitäkin antoisampaa. Eikö olisi siistiä voida tehdä töitä itselleen ja olla oman itsensä herra? Yrittäjyys on seikkailu, jonka kulun määräät sinä. Ota siis ohjat haltuun ja perusta ikioma yritys – ravintola, jonka tarjonaan, ulkoasun ja teeman päätät sinä! Miten päästä alkuun? Tämän sivuston artikkelit ovat mainio keino saada ideoita oman ravintolan perustamiselle. Ei muuta, kuin paljon onnea matkaan!