Rosmariinin tyrsky -pintxot tarjolla 20.-24.8 klo 16.00-21.00!

Kahvila-ravintola Tornissa herkutellaan pintxoilla. Kaupungin komeimmat näköalat tarjoilevat herkullisia pintxoja maanantaista perjantaihin 20.-24.8. Pinxtot ovat tarjolla jokaisena päivänä aikavälillä klo 16.00-21.00.

- Olimme viime vuonna mukana tässä tempauksessa ja saimme siitä paljon positiivista palautetta. Sitä kautta halusimme olla ehdottomasti mukana myös tällä kerralla, Outi Laivola taustoittaa.

Pintxoja myydään Tornissa kahden euron kappalehintaan. Tämän vuoden annos kantaa nimeä Rosmariinin tyrsky.

- Annoksessamme on saaristolaisleipää, punajuurta sekä kahdenlaista kalaa eli suolattua siikaa ja lohta. Kaiken kruunaa rosmariinivaahto, mikä toimi annoksen innoittajana.

- Kalahan toimii tuollaisessa suupalassa loistavasti. Punajuuri on kauniin värinen ja se herättää annoksen eloon. Lisäksi punajuuri sopii hyvin yhteen kalan ja rosmariinin kanssa. Minun mielestäni tämä on täydellinen yhdistelmä.

Tornista löytyy myös annokseen sopivat juomat. Muitakin pintxo-annoksia on tarjolla.

- Meiltä on Rosmariinin tyrskyn lisäksi katettuna myös muita vaihtoehtoja. Moni syö kuitenkin useamman annoksen, joten on mukavaa, että ihmiset pääsevät maistelemaan useampia eri makuja. Jo yhteen suupalaan mahtuu monta eri makua.

Pintxo eli suupala on Espanjan Baskimaasta lähtöisin oleva ruokakulttuurin osa. Pintxo-sana on baskin kieltä ja se tarkoittaa lävistettyä. Suomalaiselle nimi saattaa kuulostaa vaikeasti lausuttavalta, mutta täkäläisten suuhun sopii parhaiten sen lausuntamuoto ”pincho”.

Pintxo-viikko on sanomalehti Satakunnan Viikon järjestämä jokavuotinen tempaus. Ravintolat eripuolilla Raumaa ja Poria tarjoilevat asiakkailleen maittavia annoksia. Satakunnan Viikon arvioitsijat saapuvat Torniin loppuviikolla.

- Viime vuoteen perustuen sen verran vinkkiä, että kahtena viimeisenä päivänä oli ravintola täynnä väkeä. Mikäli makupaloista haluaa nauttia hieman rauhallisemmassa tunnelmassa, kannattaa suunnata tänne jo alkuviikolla.

Kun olet käynyt nauttimassa Tornin pintxoja, käy antamassa äänesi meille Satakunnan Viikon kilpailusivuilla täällä.

Ylei­sön suo­si­kit ja tuo­ma­ris­ton va­lit­se­mat voit­ta­jat jul­kis­te­taan keskiviikkona 29.8. Fa­ce­boo­kis­sa ja Sa­ta­kun­nan Viik­ko -leh­des­sä. Ää­nes­tä­nei­den kes­ken ar­vo­taan 100 euron lah­ja­kort­ti voit­ta­jan va­lit­se­maan ta­pah­tu­mas­sa mu­ka­na ole­vaan ra­vin­to­laan.

Äänestyslinkki au­ke­aa maanantaina 20.8. klo 17.00 ja äänestysaika päät­tyy lauantaina 25.8. klo 12.00.

Pintxo-viikkoa vietetään maanantaista perjantaihin 20.-24.8. Kahvila-ravintola Tornissa Pintxot tarjolla joka päivä klo 16.00-21.00, tervetuloa herkuttelemaan!