Perinneruoka lapskoussia ja palkittu salaattipöytä - Tornin lounas kerää kehuja!

Kahvila-Ravintola Tornissa on tarjolla jokaisena arkipäivänä kattava ja laaja buffetlounas. Lounaan ehdottomia helmiä ovat runsas salaattipöytä ja leivät, jotka leivotaan Tornissa itse.

- Salaattipöytäämme on kehuttu monipuoliseksi, ja pyrimme tarjoamaan mahdollisimman hyvän valikoiman. Ja nimenomaan niin, että lounastaja pystyy itse kokoamaan haluamansa salaattilautasen. Pöydästä löytyy tuoresalaattia, pastavaihtoehtoja ja monenlaisia muita lisukkeita, Outi Laivola kertoo.

Rauman Nuorkauppakamari valitsi Tornin Rauman parhaaksi lounaspaikaksi vuonna 2015. Valinnassa yksi iso tekijä oli juuri salaattitarjonta.

Kesäaikaan suosittu lounaspaikka vetää puoleensa niin paikallisia herkkusuita kuin myös turisteja. Tornissa pääsee nauttimaan maittavasta ruoasta kaupungin kauneimmalla näköalalla.

- Meillä on päivittäin tarjolla liharuoan lisäksi myös kasvis- ja keittovaihtoehdot. Haluamme, että kaikille on jotakin, ja siitä olemme saaneet runsaasti kiitosta.

Lounastajien suurimmaksi suosikiksi Outi nostaa kalan.

- Mikään ei mene kalan ohi ja lohta onkin aina tarjolla. Oli se sitten pariloitua tai uunilohta, niin se on sellainen takuuvarma hitti, joka vetää väkeä. Myös erilaiset leikkeet ovat suosittuja. Ja perunamuusia on tehty joka aamu jo yli 20 vuotta, sitä menee päivittäin isot määrät.

Erikoisruokavaliot on huomioitu Tornin lounaalla.

- Lähtökohtaisesti lounaat ovat aina gluteenittomia ja laktoosittomia, ja ne on aina merkitty huolella. Maidotonta saa pyytämällä sitä keittiöstä.

Lapskoussi maistuu aikuisille ja lapsille

Rauman perinneruokaa lapskoussia saa Tornista kerran viikossa. Outi kertoo, että sille on tilausta sekä vakioasiakkaiden että turistien keskuudessa.

- Eräs ryhmä kokoustaa meillä tasaisin väliajoin ja he syövät omien perinteidensä mukaan aina lapskoussia. Kun he saapuivat ensimmäisen kerran tänne pitämään kokoustaan, he kertoivat käyneensä ennakkoon testaamassa meidän lapskoussimme ja kehuivat sitä kaupungin parhaaksi.

Turistit voivat viettää hienon päivän tutustuen paikallisiin perinteisiin. Alkuun kierros Vanhassa Raumassa ja siihen päälle vatsat täyteen kaupungin perinneruokaa.

- Turistit haluavat päästä maistamaan lapskoussia. Se on sellainen, mitä heille yleensä suosittelemmekin. Moni ihmettelee alkuun ruoan ulkonäköä, mutta kertaakaan se ei ole jäänyt syömättä. Monet ryhmät saapuvat muista kaupungeista varta vasten maistamaan lapskoussia. Se on ruoka, josta lapsetkin tykkäävät.

Kahvila-Ravintola Tornin lounas tarjolla joka arkipäivä klo 11.00-15.00. Lauantaisin ja sunnuntaisin noutopöytä.

Katso lounaslista tästä.