Auringonlaskuja, merellisiä maisemia, Vanhaa Raumaa - Tornin terassi tarjoaa ihasteltavaa!

Vanha Rauma, tehtaat ja koko idyllinen kaupunki kylpee kesäisessä auringossa. Kahvila-Ravintola Tornin terassilla on kiistatta Rauman parhaat maisemat.

- Meillä on terassilla A-oikeudet. Tässä on hienoa istua iltaa ja ihailla esimerkiksi Rauman saaristoa, ja sen taakse laskevaa aurinkoa. Kesäiltaisin merenpuoleisella sivulla on usein todella lämmintä ja tässä voi viettää aivan ihania iltoja, Outi Laivola kertoo.

Pariskunnille maisemat tarjoavat hienon mahdollisuuden romanttiseen illanviettoon. Kesäpäivisin terassilla on mukava kahvitella. Samalla lapset ja aikuiset voivat kiikaroida kaupunkia.

- Merelle katsellaan varmasti eniten. Myös oma kotitalo ja sen lähialueet ovat sellainen juttu, jonka moni haluaa aina nähdä. Lapsille taas jäähalli on tärkeä kohde.

Vieraspaikkakuntalaiset suuntaavat kiikarin linssit usein Olkiluodon ydinvoimalan suuntaan.

- He ihmettelevät, että onko ydinvoimala tosiaan noin lähellä vaikka se sijaitsee Eurajoella. Totta kai Vanha Rauma on sellainen vetonaula, että siihen tutustutaan täältä ilmasta joko etukäteen tai jälkeenpäin. Paikkakuntalaiset hahmottavat kaupunkinsa hyvin, mutta turistit usein kiikaroivat niitä paikkoja, joissa ovat käyneet.

Turistit ihmettelevät Outille, että voiko näin hienoa mahdollisuutta olla edes olemassa.

- Täältä pääsee ihastelemaan koko kaupunkia lounaan tai kahvikupin äärellä. Olemme huomanneet, että meillä käy vuosittain paljon samoja ryhmiä. He haluavat tulla tänne kokemaan tämän aina uudestaan.

Terassilla lisätilaa ja avaruutta juhliin

Tornissa järjestetään paljon myös erilaisia juhlia. Terassi tarjoaa niihin lisätilaa.

- Terassi on heti juhlatilan yhteydessä. Kun avaamme ovet, niin juhlijoilla on entistä enemmän tilaa nauttia hienosta päivästä. Täällähän saa otettua esimerkiksi aivan ainutlaatuisia juhlakuvia.

Outi työskentelee kaupungin yllä päivittäin, mutta maisemat tarjoavat hänelle itselleenkin edelleen elämyksiä. Isoista ikkunoista jokaiseen suuntaan aukeavat näköalat tarjoavat hyväntuulista hengenravintoa.

- Monta kertaa, kun tulee keittiön puolelta tähän saliin, niin sitä ihan huomaamattaan pysähtyy ihastelemaan ikkunoista näkyvää maisemaa. Näkymät rauhoittavat ja tulee hyvä olo. Joskus on sellainen tunne kuin ihastelisi näitä maisemia ensimmäistä kertaa, aina näkee jotain uutta.

Outin omat suosikkimaisemat löytyvät helposti.

- Kyllähän minä aika paljon olen tuohon Vanhan Rauman suuntaan kallellani, Outi naurahtaa.

Kahvila-Ravintola Torni on avoinna sunnuntaisin ja maanantaisin klo 10.00-17.00 sekä tiistaista lauantaihin klo 10.00-21.00.