Äitienpäivää juhlistetaan loppuunmyydyssä Tornissa ruualla ja ruusuilla

Tornin äitienpäivä on erittäin suosittu. Tänä vuonna se myytiin loppuun jo viikkoa ennen kyseistä juhlapäivää.

Sunnuntaina 13.5. juhlitaan meidän jokaisen suurimpia sankareita. Heitä, jotka ovat meille kaikki kaikessa ja joille me olemme kaikki kaikessa. Sunnuntaina juhlistetaan ansaitusti kaikkia maailman äitejä.

Oma äiti ansaitsee aina parasta. Paras tapa muistaa äitiä, on tuoda hänet nauttimaan Kahvila-Ravintola Tornin herkullisesta äitienpäivän lounasmenusta ja kaupungin kattojen ylle avautuvista kauniista maisemista. Monet ovatkin päättäneet tuoda äidin juhlapäivänä Torniin, sillä äitienpäivä on jo nyt täynnä.

- Olemme tarjonneet joka vuosi äitienpäivän menuun. Meillä on tarjolla monenlaista ruokaa, joka painottuu tietyllä tapaa sellaiseen hieman naisellisempaan makuun ja esillelaittoon. Kaikki kyseiset ruuat tosin maistuvat kyllä perheen miesväellekin, Outi Laivola naurahtaa.

- Jälkiruokapöytään katetaan paljon erilaisia herkkuja, joista löytyy maisteltavaa niin perheen isoimmille kuin pienimmillekin. Ja totta kai tarjolla on äitienpäivän kakkua. Lisäksi jaamme ruokailun yhteydessä kaikille äideille ruusut.

Jälkiruuan lomassa onkin hyvä hetki hetki muistaa äitiä lahjoin. Torniin mahtuu kerrallaan isompiakin ryhmiä.

- Me yhdistelemme pöydät sen mukaan, että koko suku- tai ystäväporukka mahtuu saman pöydän ääreen. Suurin yhtenäinen pöytämme on 14 hengelle, mutta olemme tehneet esimerkiksi 18 ruokailijan pöytiä. Tärkeintähän on se, että kaikki pääsevät viettämään yhteistä aikaa nimenomaan yhdessä.

Äitienpäivän menu on kerännyt kiitosta vuodesta toiseen. Myös sisustus tukee tärkeää teemaa.

- Panostamme aina ruokaan ja sen esillelaittoon niin hyvin, että pystymme seisomaan sen takana. Ruuan lisäksi yleinen tunnelma ja viihtyvyys luovat onnistuneen juhlapäivän. Ikkunoista avautuvat maisemat, juhlalliset pöytäliinat ja elävät kukat luovat omalta osaltaan sitä tunnelmaa.

Aurinko kurkistaa metsän takaa,
tullut on aamu, onnea jakaa.
Me tahdomme näin sinut yllättää,
onhan päiväsi, äiti, kaunehin tää.

 

Outi kertoo, että Tornin kabinetissa kameroiden salamavalot välkkyvät tiuhaan.

- Meidän kabinettimme ja sen iso pöytä ovat ehkä yksi kaupungin kuvatuimmista kohteista. Kabinetti on rauhallinen ja viihtyisä, ja sen massiivinen pöytä on ainutlaatuinen. On kiva ottaa ihmisiä vastaan ja on kiva saada heiltä palautetta.

Outin oma äitienpäivä menee pitkälti töiden parissa, mutta se ei häntä haittaa, päinvastoin. Hän nauttii siitä, kun näkee toisten nauttivan.

- Rakastan kaikkia juhlia. Nautin juhlien valmistelusta ja asiakkaiden kanssa työskentelystä. Kun näen heidän viihtyvän hymyt huulillaan, niin se lämmittää suuresti. Mikään ei ole sen parempaa kiitosta.

Tornin kabinetin iso pöytä on maisemien lisäksi erittäin kuvattu kohde.

Yhden lapsen äiti ja kahden lapsen isoäiti pääsee juhlistamaan omaa äitienpäiväänsä sunnuntai-illalla.

- Oma lapseni asuu toisella paikkakunnalla ja hän tulee tänne Torniin sitten myöhemmin sunnuntaina. Saan juhlia äitienpäivää tietyllä tapaa kaksi kertaa. Ensin nautin päivällä toisten ilosta ja sitten saan viettää aikaa omien rakkaitteni kanssa.

- Lapsenlapsista toinen on nyt 4-vuotias ja toinen täyttää kohta vuoden. Oman lapseni ollessa pieni, hän keräsi minulle aina äitienpäivänä valkovuokkoja. Lapsenlapseni ovat nyt jatkaneet sitä perinnettä. On ihanaa, kun he kaikki saapuvat onnittelemaan äitiä ja mummua.

Tornin äitienpäivämenun löydät täältä. Tervetuloa!